Dags att planera din sommar i fjällen

Se fram emot en sommar i Stöten!

Än är det fart i backarna! Fram till den 22 april garanterar vi att våra backar bjuder in till fantastiska och snöfyllda dagar. Men du vet väl om att vi erbjuder spännande äventyr året runt – även efter att snön smält bort?

Kanske tänker du direkt på vinterrelaterade aktiviteter när du hör om ”Stöten”? Det är möjligt att du ser framför dig ett tjockt lager av snö och härlig skidåkning, en fartfylld tur med hundspann, eller skrattandes tillsammans med dina bästa vänner på vår afterski. I så fall- härligt!

Tänker du istället på fantastiska vandringsleder i fjällmiljö, varma sommarkvällar i en kajak eller utmanande cykelturer i Dalarnas djupa skogar tänker du också helt rätt.

 

Planera i tid

Våra magiskt ljusa nätter är inte längre långt borta. Värmen smyger sig på och snart hälsar vi dig välkommen till ännu en sommar hos oss.

Vi vill att din vistelse ska bli helt perfekt och därför är det hög tid att börja planera. Om ni önskar en familjehelg tillsammans med nära och kära tipsar vi er om att boka tillsammans så snart som möjligt. 

Kanske får ni nya bekantskaper genom tillfälliga grannar. Vi lovar inte att evig vänskap uppstår, vi menar bara att möjligheterna är stora.

Fundera även över vilken mat som lämpar sig för just era planer. Njut av enkla rätter över öppen eld eller besök en restaurang. God mat behöver varken vara svårt eller ta lång tid! 

Packa i tid

Sommaren bjuder inte bara på strålande sol och fantastiskt väder, ibland blir det en hel del regn också. För att vara förberedd på allt tycker vi att du ska packa i tid.

Gå igenom alla kläder i tid så att du är förberedd på alla väderförhållanden - det finns inget som är kul med att vara kall och blöt. Eventuellt behöver du nya badbyxor eller ett par hela sandaler.

Finns det tillräckligt med gasol till husvagnen? Fattas det en tältpinne? Kanske är det bra med en liten verktygslåda ändå, bara utifall att. 

Ligg steget före och var förberedd om en olycka skulle inträffa! Genom att alltid ha tillgång till skavsårsplåster, tejp, bandagebinda och en filt kan ni med fördel känna er tryggare under semestern. 

Till dagsturen är det bra att ta med sig något snabbt att äta och dricka. Glöm heller inte att packa ner myggmedel och ett extra par torra sockar i väskan så håller ni uppe det goda humöret.

Skulle ni ändå sakna något så löser vi det.

Barnens självklara plats

Självklart ska barnen vara med och bestämma om resan. Det finns inget roligare än att göra saker tillsammans och kanske kommer de med väldigt kreativa och spännande idéer.

Sol och bad kanske ligger högt upp på listan över önskvärda aktiviteter. Men de allra flesta blir glad över en överraskning.

Ta med ett fiskespö eller hyr en kanot. Gör något oväntat och det blir en upplevelse ni sent kommer glömma!

 Nu hoppas vi att du ser fram emot sommaren lika mycket som vi gör!