Teambuilding aktiviteter som svetsar samman gruppen

Teambuilding-aktiviteter för alla!

Oavsett om ni är en grupp som har hängt ihop ett tag, eller om gruppen är helt ny för varandra, så är teambuilding aktiviteter alltid en bra idé! I den här artikeln får du tips på hur er grupp kan bli sammansvetsad.

Så lyckas ni med er teambuilding

Grunden i alla teambuilding aktiviteter är att de ska passa hela gruppen. Syftet är nämligen att aktiviteterna ska hjälpa till att skapa en starkare gruppkänsla och även lära gruppen hur de på bästa sätt kan arbeta tillsammans. Kort och gott ska teambuilding aktiviteterna hjälpa till att få gruppen att trivas bättre tillsammans och utvecklas som ett team.

Som ansvarig för era teambuilding aktiviteter har du alltså ett stort ansvar. Samtliga personer i gruppen ska bli sedda och hörda, och absolut ingen får känna sig utanför. För att hjälpa dig en bit på traven vill vi därför dela med oss av några teambuilding aktiviteter som med all säkerhet kommer svetsa samman gruppen!

5 teambuilding aktiviteter som svetsar samman gruppen

Nedan listar vi 5 aktiviteter som med säkerhet kommer svetsa samman er grupp. 

Visa er konstnärliga sida

Besök en konststudio eller inred kontoret med stafflier. Köp in akrylfärg, målarrockar, penslar och paletter och låt hela gruppen visa sin konstnärliga sida! Måla fritt och använd er fantasi eller utgå från ett förutbestämt tema. Kom in i den konstnärliga stämningen med er bästa playlist och något gott att dricka!

Perfekt för kreativa grupper och kan verkligen bli hur kul som helst!

Bouleturnering

För grupper som tycker om att tävla och utmana varandra är boule den perfekta aktiviteten. Allt som krävs är ett par boulebollar och en yta att vara på. Det är något som alla kan lära sig - men väldigt få behärskar de taktiska och tekniska finesserna som krävs för att verkligen vara duktig. 

Testa på escape room

Om du inte har hört talats om escape room tidigare så är det hög tid. Ni bokar in er på aktiviteten för att bli inlåsta i ett rum och måste sedan samarbeta som ett team för att ta er där ifrån. Genom att använda varandras kreativitet hjälps ni åt att exempelvis lösa ledtrådar, hitta gömda nycklar och lösa pussel.

Aktiviteten kommer garanterat att bli en snackis lång tid framöver, oavsett om ni lyckas ta er ut eller inte! Dessutom kommer ni lära er att samarbeta tillsammans. 

Frågesport och quiz

Vem är egentligen mest allmänbildad på kontoret? På internet finns det massor av färdiga frågesporter. Men varför inte sätta ihop ett eget quiz? Kanske om kollegorna så att ni lär känna varandra ytterligare. 

Position okänd

Att ge och ta information kan låta väldigt enkelt, men det ställer väldigt höga krav. Denna teambuildning aktivitet är en lagtävling som går ut på att ta sig från en position till en annan. För att lagen ska lyckas krävs genomtänkta kommunikativa strategier.

Det går till så att lagen/laget befinner sig på en plats och ska med hjälp av en guide guidas till olika platser. Till sin hjälp får lagen/laget använda sig av en COM-radio eller mobiltelefon för samtal (till guiden), fotografier, ledtrådar och en karta. Den enda regeln som gäller är att det inte får nämnas några orts- eller gatunamn under lekens gång. 

Guiden ska istället hjälpa lagen/laget att ta sig till olika platser där det väntar ledtrådar om var de ska ta sig näst. Varför inte guida dem att ta en buss, lämna ledtrådar på en butik och låt slutstationen vara på en restaurang? 

Detta är en äkta teambuilding aktivitet och ni kommer med all säkerhet att utveckla erat sätt att kommunicera! 

Sammanfattningsvis

För att lyckas med era teambuilding aktiviteter krävs främst 3 punkter. Engagemang, roliga aktiviteter för alla och att aktiviteterna faktiskt är utvecklande för gruppen.   

Hoppas att du har hittat inspiration till era nästa teambuilding aktiviteter. Varför inte utföra dem hos oss i Stöten i kombination med en kick-off?