Skidåkning

Träning på rullskidor

Oavsett om du behöver komma i form till ett lopp eller också bor söderut, där det sällan kommer snö som ligger kvar ett längre tag, kan rullskidor vara en passande träningsform och rolig aktivitet. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om rullskidåkningens fördelar och hur du får till tekniken på bästa sätt!

Skidåkning

Att göra i sälen om man inte åker skidor

Många som besöker Sälen är antingen inbitna skidentusiaster eller också barnfamiljer som vill njuta av några härliga dagar i skidbacken. Hos oss på Stöten i Sälen är det däremot inte enbart skidor som står i fokus. Vi erbjuder mycket mer än så. Oavsett om du åker skidor eller inte, kan du vara säker på att du får en trevlig och händelserik vistelse!

Skidåkning

Bålstabilitetsträning

En muskelgrupp som lätt kan glömmas bort när du ska förbereda dig inför en vecka i skidbacken är bålen. Bålmuskulaturen är en viktig del i skidåkning och har du en svag bål så finns risken att du får smärtor i ryggen. Om du får smärtor i ryggen kan det leda till att du inte kommer kunna åka några skidor överhuvudtaget. Med detta sagt är det oerhört viktigt att du har en stabilitet och styrka i bålen som förhindrar smärtor i ryggen.

Skidåkning

Hur åker man slalom?

Att introducera sina barn till skidåkning är både roligt och utmanande. Men hur lyckas man egentligen med detta på bästa sätt? I denna artikel tänkte vi dela med oss av våra bästa tips för att lära ditt barn åka utför.

Skidåkning

Längdåkning tekniktips

Bakom bra längdskidåkning ligger mycket teknik och övning. Saknar du tekniken så kommer detta att resultera i att du tvingas använda dina muskler mer än nödvändigt. Det finns även en större risk att du skadar dig. Vi tänkte därför dela med oss av våra bästa tekniktips, vilka kommer väl till pass när du ska åka längdskidor.

Skidåkning

Träna inför vasaloppet utan snö

Planerar du att vinna hela Vasaloppen 2020? Då är det hög tid att sätta igång med träningen! Skaffa dig ett rejält försprång och börja nu när barmarkssäsongen har kommit igång. För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas vill vi dela med oss av våra bästa tips för hur du tränar inför vasaloppet, utan snö!