Åka skidor med barn - 6 tips för den bästa skidupplevelsen

Gör skidåkningen till en fröjd!

Att åka skidor med barn kan vara den bästa familjeaktiviteten som finns. När du ska introducera dina barn till skidor vill du såklart göra allt för att skapa den bästa möjliga skidupplevelsen. Det är därför som vi i den här artikeln ger våra 6 bästa tips på att åka skidor med barn!

Att introducera barnen till skidåkning

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av en handfull hjälpsamma tips och övningar som du kan använda för att rent praktiskt lära dina barn att åka skidor. I den här artikeln tänkte vi fokusera på hur du skapar den bästa skidupplevelsen för dina barn. Nedan ger vi därför 4 enkla tips och råd som hjälper er att skapa nya roliga upplevelser tillsammans: 

  • Skidor handlar om fika, mys och gemenskap - Visst är känslan av att susa ner för berget svårslagen, men när det kommer till att åka skidor med barnen handlar ofta skidupplevelsen mer om att fika, mysa och umgås. Skidåkningen är ju faktiskt bara en liten del av hela skidupplevelsen, det mesta av tiden går ju nämligen åt till allt det där som är runt i kring, se därför till så att det blir riktigt roligt!  

  • Börja med korta dagar - För att skidupplevelsen ska fortsätta vara så positiv som möjligt rekommenderar vi att ni börjar skidintroduktionen med korta dagar. På så sätt kan ni hålla både humöret och energin på topp under en längre period. Målet är ju nämligen att alla ska längta ut i backen redan nästa dag igen.

  • Alla får utvecklas i sin takt - Många barn börjar åka skidor redan när de är 3 år gamla. Andra tar längre tid på sig. På samma sätt vill vissa stanna i barnbacken i flera veckor medan andra barn vill prova svårare backar nästan direkt. Hur barnen utvecklas är högst individuellt och det är viktigt att du som förälder respekterar det. Tvinga inte ut någon i en för svår backe för tidigt.

  • Om någon blir grinig är det okej med mutor - Om humöret eller energin börjar dala hos någon i familjen kan det vara väldigt smart att kunna erbjuda lite kexchoklad eller russin. Det är nämligen helt okej med mutor och lite snabb energi gör husfriden gott.

 

Att åka skidor med barn

Sist men inte minst tänkte vi avsluta med att dela med oss av två sista tips för dig som planerar att åka skidor med barnen: 

  • Rätt kläder och utrustning - När det kommer till att åka skidor med barn är rätt kläder och utrustning steg ett. Ingen tycker om att frysa och det kan förstöra vilken dag som helst. I vår tidigare artikel ”Allt du vill veta inför en skidsemester med barn” hittar du våra bästa tips för hur ni klär er rätt på skidsemestern!

  • Skidskolan gör dem till proffs - Många barn utvecklas snabbare när de får utveckla sina kunskaper i vår populära skidskola. Det beror helt enkelt på att det är annorlunda att åka med mamma och pappa än med en erfaren skidlärare. 

Läs även: Så väljer du rätt slalomutrustning till barnen 

Avslutningsvis

Lusten av att vilja lära sig åka skidor kommer att utvecklas så fort barnen upptäcker hur roligt det är. Med mycket beröm, fika och lek kommer skidupplevelsen att bli väldigt positiv och något som barnen tar med sig till nästa gång. 

Förhoppningsvis längtar du nu lika mycket som vi för att få komma ut i backen och åka skidor med barnen. När ni vill ta en tur i backarna är ni varmt välkomna att göra det hos oss i Stöten. Vi erbjuder Sveriges bästa skidåkning för hela familjen. Vi ses!