Formgjutna pjäxor - bara för proffsen?

En perfekt pjäxa förbättrar ett perfekt åk!

Man behöver inte vara någon materiallirare för att veta att pjäxan är grunden till en fantastisk skidupplevelse! Kanske går du därför och funderar på om ett par formgjutna pjäxor endast är till för eliten? Läs allt om det och lite till när vi i den här artikeln ger våra bästa tips för att du ska hitta rätt pjäxa för din fot.

Formgjutna pjäxor - Bara för proffsen?

Har du någon gång varit tvungen att avbryta en perfekt dag i backen? I så fall är du inte ensam. Allt för många gör nämligen misstaget att ta på sig fel sorts pjäxor för sin åkning och fot.

Onda fotknölar, kramp, tajt smärta över vristen, dåligt blodflöde och extremt kalla tår. Dessa är bara några av alla de besvär som kan komma av pjäxor som sitter dåligt på foten. Några magiska åk kan därför lätt förstöras av en pjäxa som inte är optimalt utformad efter din fot.

Sanningen är dock att ett par skidpjäxor aldrig kommer att bli det absolut skönaste du kan ha på dig. Det är därför av största vikt att din pjäxa är rätt för just dig, oavsett hur ofta eller bra du åker, så att du kan få ut det mesta av dina åk. Men att formgjuta sina pjäxor, är det verkligen helt nödvändigt eller bara något som proffsen behöver göra? 

 

 

Perfekta pjäxor - våra 4 bästa tips!

Frågan om formgjutna pjäxor kvarstår. Vi tycker såklart att man får göra precis som man vill, det viktigaste är ändå att man kan njuta av att åka ner för backarna. Men vi vill ändå passa på och ge våra 4 absolut bästa tips för hur ni lyckas hitta ett par perfekta pjäxor.

  1. Ta experthjälp - Se till att du går till ett proffs som verkligen vet vad personen pratar om. På så sätt kommer du att få den absolut bästa hjälpen.
  2. Informera om dina behov - Var noga med att berätta om dina behov, din erfarenhet, hur du kommer använda pjäxan, vad du har för åkstil och vilka förväntningar du ställer på pjäxan. All denna information hjälper dig att få till den perfekta pjäxan.
  3. Fotens utseende spelar roll - När det är dags att prova pjäxor rekommenderar vi att du provar flera olika modeller och märken. Hur din fot ser ut spelar självklart stor roll när det kommer till att hitta en pjäxa som passar just dig och din fot.
  4. FORMGJUT! - Vårat sista tips är faktiskt att formgjuta pjäxan efter din fot. Om du har möjlighet att införskaffa en pjäxa som låter dig åka upp och ner i backarna dagarna i ända utan minsta smärta tycker vi självklart att det är värt det! Individuell anpassning är dessutom väldigt enkelt och tar vanligtvis inte mer än 30 minuter.

Så där ja! Där har du våra 4 bästa tips när det kommer till hur man skaffar perfekta pjäxor. Nu hoppas vi att dina fötter kommer njuta av en fantastisk vinter i backarna. Vi ses!