Är ni redo för ett skidläger i Stöten?

Utvecklande skidåkning!

Vill ni ta skidlagets kunskaper till nya höjder? Här finns allt som behövs för ett utvecklande skidläger - både för slalom och längdskidåkare! Vi tänkte passa på att berätta mer om vad ett skidläger hos oss innebär!

Skräddarsytt skidläger

Oavsett om ni siktar mot att bli proffsåkare eller har som mål att svetsa samman skidlaget så har vi allt som behövs för ett lyckat skidläger. Vi skräddarsyr gärna ett skidläger så att ni får ut det mesta möjliga av er tid hos oss!

När det gäller tävlingsåkning har Stöten nämligen en lång historia. Exempelvis har både Stenmark och Tomba kastat sig utför våra backar. Vi har bland annat haft både Världscuptävlingar, SM-tävlingar, Telemarks-VM och mycket annat. Så om ni vill ge laget bästa möjliga möjligheter att utvecklas är Stöten rätt plats för det. Vi försöker dessutom lösa banåkningen så att ni kan åka utan att stöta samman med våra andra gäster. 

Sälens bästa skidåkning

Stöten är Sälenfjällens nordligaste skidanläggning och har också den högsta fallhöjden på 370 meter. Vi erbjuder den perfekta åkningen för alla - oavsett om ni snart är fullblodade experter inom er skidstil eller precis i början av er skidkarriär.

Utmana er själva i någon av våra 49 backar, eller nyttja våra 45 kilometer längdspår för att förbättra er skate.

Passa även på att lämna in er skidutrustning till vår professionella skidverkstad. De kan allt från slipning och vallning till montering och reparation! Skulle ni däremot behöva komplettera er utrustning är ni alltid välkomna att hyra den av oss

Boka enkelt boende

När ni bokar ett skidläger hos oss kan ni välja bland våra boenden och välja det som passar hela laget! Som träningsgrupp bor ni i direkt anslutning till skidanläggningen och tar er därför lika snabbt ut till skidspåren som till backarna.  

Just nu har vi även sommarkampanj på flera av våra boenden och erbjuder därför flera fina stugor till ett mycket förmånligt pris!

Spana exempelvis in vår stuga Snöflingan, en 10 bäddars stuga som du just ni kan boka till ett väldigt bra pris under v. 3! För er som är ett mindre gäng kanske Varglyans parstuga på 2+2 bäddar passar som ett bättre alternativ? Självklart kan ni titta på någon av våra andra boendealternativ då vi erbjuder allt där emellan. 

Lämpliga kvällsaktiviteter

När man är på skidläger är det självklart viktigt att hitta tid för skratt, återhämtning och upplevelser av andra slag. Nedan ger vi därför några förslag på kvällsaktiviteter som lämpar sig när dagens träningspass är över! 

-       En lyxig middag på fjället - Med utsikt över fjällen kan ni passa på att njuta av riktigt god mat.

-       Slappna av i vårat spa - Efter en hård dag är man förtjänt av en riktigt avslappnande behandling. Välj mellan våra massage-, kropps- och ansiktsbehandlingar.

-       Bowling för proffs och nybörjare - På Vattufjälls Bowlinghall kan hela laget utmana varandra i en riktigt tuff match - eller som en skön avkoppling.

-       Gymmet för dig som inte tränat klart - Avsluta dagen på vårat moderna gym! Som träningsgrupp har ni självklart fri tillgång till gymmet.

Lättaste vägen hit

Att ta sig till Stöten är enkelt! Självklart är ni välkomna hit med bil, men tänk då på att ta det extra försiktigt och att resan är en del av upplevelsen! Det är värt att ligga en bit under fartbegränsningen och ta ett par extra pauser. Säkerheten går först. 

Ett annat alternativ är att resa hit med hjälp av bekväma buss- och tågresor. Från stora delar av Sverige kan du boka in en resa med exempelvis Swebus skidresor, Fjällexpressen eller Skid- och badbussen Dalarna.

Nytt från december 2019 är att du dessutom kommer kunna ta flyget hit! Först ut erbjuds flygresorna från fem svenska städer i mellan- och södra Sverige. Fler linjer planeras dock inom kort!

Där har ni det - allt som behövs för ett utvecklande skidläger. Vi ses!