3 Skidtips för nybörjare

Så blir skidåkningen till en fröjd!

Alla är vi någon gång nybörjare, inte minst när det kommer till skidåkning. Därför har vi tidigare delat med oss av våra bästa tips för att lära sig åka skidor. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och dela med oss av tre skidtips för dig som är nybörjare i backen, men som ändå har kommit igång med åkningen!

Skidåkning för nybörjare

Till en början är det viktigt att skidåkningen känns roligt och lagom utmanande. Nedan följer därför våra bästa tips för att göra dagarna i backen till en fröjd: 

1. Börja med lättare backar

Att som nybörjare ge sig ut på en svart pist är troligtvis ingen bra idé. Se istället till att börja med enklare nedfarter som bjuder på lämplig sluttning, terräng och utmaning. Allt eftersom du blir mer bekväm i backen, kan du testa dig på svårare och mer utmanande pister! 

Hos oss på Stöten i Sälen är det av allra största vikt att alla känner sig välkomna i skidbacken, oavsett tidigare erfarenhet eller kunskapsnivå. Här hittar du därför ett 40-tal backar i olika svårighetsgrader – från gröna backar som lämpar sig utmärkt för nybörjaren, till svarta pister för den med mer erfarenhet.

Om du är nybörjare kan vi varmt rekommendera dig att pröva på följande backar: 

  • Granis
  • Mormors Störtlopp (Sälens längsta skidbacke)
  • Glidvägen
  • Lovägen
  • Kronvägen 

Utforska samtliga av våra skidbackar.

2. Fokusera på det mest grundläggande

Förutom att börja med lättare nedfarter, är det också viktigt att man till en början fokuserar på det mest grundläggande - att lära sig göra carvingsvängar och inbromsningar. Det är viktigt att du känner dig bekväm med båda delar! 

För att lära dig mer om hur du bemästrar carvingsvängen, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Så lär du dig carving”.

3. Var inte rädd för att ta pauser

Den oerfarne skidåkaren får snabbt ont i fötterna. Någonting som inte är särskilt konstigt med tanke på att man inte är van att ha pjäxor på sig. Ett bra tips är därför att ta pauser med jämna mellanrum, om det behövs vill säga.

Om du vill hämta andan och vila fötterna en stund, finns det gott om ställen att göra detta på i Stöten. Förutom att du hittar flertalet mysiga grillplatser i anslutning till våra backar, hittar du också gott om restauranger. Varför inte njuta av en välsmakande lunch i Fjällkåtan

Boka en skidsemester hos Stöten i Sälen

Där har du det – tre skidtips för nybörjaren. Förhoppningsvis kan du använda dessa för att göra dagarna i backen till en fröjd!

Om du är sugen på att åka på en mysig skidsemester i fjällen, kan du med fördel boka in ett besök hos oss på Stöten i Sälen. Vi erbjuder Sälens bästa skidåkning i kombination med ett brett utbud av boenden och spännande aktiviteter, både i och utanför skidbacken.

Hos oss finns det något för alla. Kolla in våra erbjudanden eller boka din skidresa redan idag – vi ses i backen!