Sälens bästa restauranger

När du vill njuta av mat i världsklass

Är du på jakt efter de bästa restaurangerna i Sälen? Då har du hamnat helt rätt! För många är restaurangutbudet nästan lika viktigt som skidåkningen under vintersemestern. I Stöten hittar du några av Sälens bästa restauranger med mat i världsklass. Nedan kan du läsa om våra bästa (och mysigaste!) restauranger.

Perfekt för en festlig och välsmakande middag
tb_standard_afterski.jpg
tb_standard_frukos3.jpg
Blockmall hemsidan_brasseriet-mat_720x480.jpg
tb_standard_bistron.jpg

Take away - ta restaurangen hem till stugan

Efter en lång och härlig dag i backen behöver man fylla på med energi - och det är ju trots allt semester, så varför inte unna sig något riktigt gott? Men varken att ställa sig vid spisen eller att krypa ur understället för att gå på restaurang känns kanske särskilt lockande. Då finns en optimal toppenlösning: take away!

Stöten har satsat på ett brett utbud av take away-möjligheter för att du ska kunna njuta av förstklassig restaurangmat hemma i mysig stugmiljö. Såväl Älvans Restaurang och Café som Brasseriet och Tyrolerladan har särskilda menyer för dig som vill ta med restaurangupplevelsen hem.

Så om du har svårt att slita sig från soffan men ändå vill avnjuta en riktigt god och vällagad middag under skidsemestern - testa take away!

God mat med alpkänsla för hela familjen
Tyrolerladan_interior_360x240.jpg
tb_standard_tyrolerladan3.jpg
tb_standard_tyrolerladan1.jpg
fjallkatan720x480 kopiera.jpg
vildmarkskatan_tjejer_360x240.jpg
Blockmall hemsidan_kvall4_360x240.jpg

Tipi Bar - avsluta skiddagen på bästa sätt

I samma byggnad som Brasseriet, en trappa ner, ligger vår populära Tipi Bar som erbjuder god dryck i klassisk pubmiljö. Avsluta skiddagen – eller starta festkvällen – i gott sällskap till tonerna av stämningsfull livemusik. Tipi Bar är öppet onsdag till lördag hela säsongen och den förhållandevis lilla lokalen gör att stämningen snabbt blir riktigt härlig och familjär.

Våffeldag varje dag!

Våfflor och skidåkning är en lika oslagbar som klassisk kombination, så bra att den ju till och med fått en alldeles egen dag – våffeldagen den 25 mars. Men här i Stöten firar vi våfflan varje dag! Kom in till Våffelstugan på Soltorget och njut av nygräddade våfflor med sylt och grädde tillsammans med en stor kopp varm choklad. Eller varför inte testa Vargys kalasvåffla med grädde, glass, extra chokladsås och strössel? Aaaooo, vad gott!

Här är brasan alltid tänd och stämningen familjär
tb_standard_älvanscafé3.jpg
tb_standard_alvans_360x240.jpg
tb_standard_älvanscafé2.jpg

Glassiga milkshakes

Du tänker kanske att milkshake mitt i vinter låter lite för bra för att vara sant? Nope! Brasseriet erbjuder vansinnigt goda milkshakes hela säsongen i en rad olika smaker. Ny smak för i år är salt kola – kom in och hitta din egen favorit!