5 tips för en lyckad skidsemester i Sverige

Vägen till en oförglömlig skidresa

Man behöver inte lämna vårt avlånga land för att uppleva storslagna fjäll och njuta av förstklassig skidåkning. Den allra bästa och troligtvis bekvämaste skidsemestern får du nämligen i Sverige. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips för en lyckad skidsemester på hemmaplan!

Planera din resa i tid

Planeringen är oftast viktig för att få en lugn och skön semester. Inte minst om du vill åka iväg vid högtider som jul, nyår eller påsk. Under dessa tider är nämligen de flesta skidanläggningar fullbelagda en lång tid innan. Se därför till att vara ute i god tid när du ska boka ditt boende

Det är däremot inte endast under högtider som det är populärt att ge sig iväg på en skidsemester. Även under de veckor som skolorna har ledigt – t.ex. vid sport- och påsklov - är anläggningarna oftast fullbokade sedan en tid tillbaka.

Eller boka i sista minuten…

Har du å andra sidan lite is i magen, alternativt kommer på att du vill åka på en skidsemester sent, kan det vara fördelaktigt att boka en resa i sista minuten. På så sätt kan du nämligen ta del av riktigt bra rabatter – även under de mest populära restiderna. 

Om du önskar att ta med familjen på en skidsemester full av strålande sol, pudersnö, frisk luft och adrenalinkickar, kan du med fördel kolla in våra sportlovserbjudanden. Förutom ett fullspäckat schema med aktiviteter för såväl liten som stor kan du nämligen njuta av rabatterade priser på boenden.

Slipp kånka – hyr skidor på plats

Förutom varma och otympliga vinterkläder måste även skidor och tillhörande utrustning tas med. Något som kan vara lättare sagt än gjort. I de flesta fall har man nämligen begränsat utrymme i bilen. För att slippa allt stök och bök är det därför en bättre idé att hyra skidor på plats.

Hos oss på Stöten i Sälen hittar du ett brett sortiment av utrustning för både herr, dam och barn i olika klasser. Här finns något för alla. Oavsett om du är proffs eller nybörjare. Vi erbjuder dessutom mycket mer än bara skidor – snowboard, längdskidor, pulka och snowracer för att bara nämna några. 

Fördelarna med att nyttja vår skidhyra i Sälen är många. Till de allra främsta hör att du: 

  • Sparar pengar
  • Slipper släpa med dig skidor
  • Alltid får känna på den senaste utrustningen
  • Har möjlighet att prova olika typer av skidåkning
  • Snabbt och enkelt kan boka och hämta utrustningen

Njut även utanför skidbacken

Att en skidsemester ska innehålla mycket skidåkning hörs ju på namnet. Med anledning av detta tillhandahåller vi på Stöten också Sälens bästa skidåkning med hela 49 nedfarter i olika svårighetsgrader. Dessutom har vi häftig SnowparkJibbarena och andra fartfyllda banor som Speed FreakSide By SideSelftimerVargys Äventyrsbana och Stöten Cross.

Trots detta vill vi även se till att du kan njuta utanför skidbacken och att det finns saker att göra i Sälen om man inte åker skidor. Vi erbjuder därför ett stort utbud av såväl unika som familjära aktiviteter:

Tillfredsställ din mage

För många är god mat minst lika viktigt som bra skidåkning och roliga aktiviteter. På Stöten tillhandahåller vi därför ett gediget utbud av mat och nöje. Både fastfood och slowfood, beroende på humör och väder och vad klockan är. 

Vare sig om du föredrar en perfekt tillagad entrecôte, eller smaken av vilt, traditionell fondue, hamburgare, pizza eller vad som helst, så finns det ställen som kan tillfredsställa din gom. Från enklare caféer till rustika restauranger för hela familjen. På dagarna hittar du goda luncher för långa skiddagar, och på kvällarna serveras mysig á la carte. 

Där har du det – våra bästa tips för en lyckad skidsemester i Sverige. Se till att säkra din plats i backen genom att boka ett besök i Sälen redan idag. Vi ses i backen!