Skidsäsong 2020/2021 - Stöten i Sälen

Skidsäsong 2020/2021

Allt om årets skidsäsong i Stöten!

Den 10 december dundrar en ny skidsäsong igång i Årets skidanläggning 2019. Som vanligt finns flera spännande nyheter som kommer få vinterfirare att längta hit. Vad sägs om bland annat en ny lift, nya nedfarter och fler boendemöjligheter med plats för ytterligare 800 gäster? Allt för att säkerställa att man fortsätter leverera en komplett skidupplevelse som givetvis är helt corona-anpassad.

– Eftersom vi byggt ut och förbättrat anläggningen avsevärt de senaste åren, ihop med den nya internationella flygplatsen som öppnade ifjol, vill vi skapa mer plats för våra gäster, säger Johan Thorn, vd Stöten i Sälen.

 

Nyheter

På populära Soltorget har en ny lift byggts – Ravinenliften. Den 1170 meter långa nyheten har kapacitet att frakta 750 skidåkare i timman vilket förstås minskar risk för köbildning. Liften, som även kommer att göra det än lättare att åka över till Stötentorget för den som vill, är ett utmärkt val för barn och nybörjare som vill åka skojiga backar utan att behöva åka ända uppifrån fjällets topp.

Från den nya liften finns nämligen tre korta och enkla åkmöjligheter: Granskottet och Mullvaden samt den roliga äventyrsbanan Ravinen. Ravinen är inte en helt ny nedfart, men har schaktats till att bli en naturlig halfpipe-äventyrsbana, där åkaren lätt kan åka upp och ner mellan kanterna. Svängigt värre!

Att våfflor hör skidåkning till, är sedan gammalt. Därför blir Stötens omåttligt populära våffelstuga vid Soltorget större. Detta genom att den intilliggande värmestugan även den blir en del i våffelstugan. Men detta innebär förstås inte att tiden för medhavd matsäck är över. Då den tidigare värmestugan blir våffelstuga byggs samtidigt en ny, uppvärmd typ av vildmarkskåta med ett ännu bättre läge än den tidigare värmestugan. Hit kan frusna skidåkare lätt ta sig för att avnjuta sin medhavda fika.

Samtidigt flyttas Soltorgets grillplatser närmare den nya uppvärmda vildmarkskåtan, så att man kan komma in i värmen och äta sin grillade korv om man vill.

Fler nyheter på matfronten är att bordsbokning och beställning – såväl take away som i Stötens restauranger, kommer att ske via en ny app. Samt att in- och utcheckning till boenden automatiseras för att undvika köer och folksamlingar. Detta är bara ett par av väldigt många åtgärder som Stöten vidtagit för att kunna erbjuda en trygg skidsemester och undvika smittspridning.

 

Evenemang i Stöten 2020/2021

Stötens skidsäsong är som vanligt fullproppad med roligheter, skidtester, barnaktiviteter och allt som kan tänkas ingå i en skidsemester av världsklass.

Säsongen drar igång med årets skidtestarhelg, Grand Opening, den 17 december. Helgen är fylld av roliga aktiviter både i och utanför pisterna. Helgen följs upp av Junior Weeks, jul och nyårsfirande.

Här är några datum att hålla koll på!