Vi storsatsar på snö

Nytt snösystem, fler bäddar och massor av roliga nyheter!


Till säsongen 17/18 kommer vi mer förberedda än någonsin. Bland annat med ett nytt snösystem för ca 35 miljoner kronor, nya toppmoderna boenden och en ny träningsbacke. Allt för att göra din vintersemester ännu mer trivsam och snösäker!

– Med det nya snöläggningssystemet kan vi mer än halvera tiden att lägga snö! Kvaliteten blir bättre och fler nedfarter kommer att kunna öppna tidigare. Nu har vi vinden i ryggen. Vi erbjuder sedan tidigare Sälens bästa skidåkning och med den kommande internationella flygplatsen bara 15 minuter från Stöten får vi inte tappa fart, därav alla årets satsningar, säger VD Johan Thorn.

 

NYTT SNÖSYSTEM – VÅR STÖRSTA SATSNING PÅ SNÖ NÅGONSIN
Till säsongen har vi ett helt nytt snösystem som kommer möjliggöra en tidigare säsongsstart i många backar och en säkrare snötillgång under hela säsongen.

ÄNNU SOLIGARE SOLTORGET
Barnfamiljernas snöparadis i Stöten, Soltorget, förbättras ytterligare till den här säsongen. Närområdet har snyggats till och röjts upp vilket ger ett öppnare Soltorget. En storfavorit hos de yngre, backen Räven, har både breddats och fått en ny nedfart för de yngsta. Även fler toaletter tillkommer i närheten av värmestugan.

STÖTEN GÖR PLATS FÖR FLER
Vi har byggt ut Pistbyn, Nordklint och Solhem som öppnar upp för ytterligare 500 nya gäster!

Ännu mer snö i vår nya satsning!

MER VÄLTRÄNAT
Världscupsfinaler, Sverigemästerskap och Världsmästerskap i Telemark – det är inte för intet att dessa gått av stapeln i Stöten. Och nu ges ännu fler professionella möjligheter! En helt ny nedfart i World Cup-backen har avlysts särskilt för alla alpina träningsåkare. Nu kommer träningslägret att uppnå nya höjder i samma backar där stjärnor som Ingemar Stenmark och Alberto Tomba kastat sig utför.

4,3 METER TRÄ-VARGY VÄLKOMNAR
En välkomnande nyhet för stora och små är den 4,3 meter höga Vargy-statyn i trä, placerad i rondellen vid Stötentorget. Den skyhöga träskulpturen av barnens favorit är skapad av träkonstnären Bert Davidsson.

BREDDAT SKIDTORG MÄTTAR
Skidtorget har fått sig ett rejält lyft! Området har schaktats om och breddats, och blir nu både skidvänligare och mer lättillgängligt; bland annat blir det möjligt att skida ända in i en ny restaurang som öppnar. Den kommande restaurangen på Skidtorget huserar i lokalerna där Annikas Bar & Kök tidigare höll till. Här ska husmanskost serveras, och det kommer att vara öppet för lunch måndag till lördag, och under kvällstid onsdag till söndag.

HÅLL DIG VARM
Även möjligheterna att avnjuta medhavd matsäck blir fler, med två nya värmestugor. Den ena öppnas på Stötentorget, i hjärtat av anläggningen,  och den andra på Skidtorget i lokalerna som tidigare var Älvans café.