Skidsäsong 2019/2020

Allt om årets skidsäsong i Stöten!

Den 12 december dundrar en ny skidsäsong igång i Årets skidanläggning 2019. Med 1 000 nya bäddar, den nya internationella flygplatsen Scandinavian Mountains Airport och de alltid så välpreparerade pisterna väntar en spännande vinter i Sälenfjällens nordligaste skidort.

"Här finns förutsättningar för en perfekt vintersemester för alla, oavsett ålder och åkförmåga. Vi har inte bara den högsta fallhöjden i Sälen. Vi erbjuder även Sälens bästa skidåkning.

I och med att den nya internationella flygplatsen Scandinavian Mountains Airport öppnar får vi fler gäster, både från Sverige och andra länder, än någonsin tidigare", säger vd Johan Thorn.

 

Nyheter 2019/2020

Stöten fortsätter att växa så att det knakar. I år utökas bl.a boendet med 1 000 bäddar i ski in/ski out-läge. Vi erbjuder ett fantastiskt urval av olika boendetyper, med alltifrån små stugor till stora, lyxiga timmerhus. En annan nyhet är att våra minsta skidkompisar från och med i år kan börja lära sig åka lift i den nya karuselliften "Snurris", på Stötentorget. Ett perfekt steg för att skapa balans och liftvana innan de riktiga fjälläventyren börjar!

Årets största nyhet har du kanske redan hört om. Från och med december 2019 kommer du att kunna ta flyget till Sälen och landa 15 minuter från Stöten, via den nya internationella flygplatsen Scandinavian Mountains Airport. Här kan du både flyga inrikes och från Köpenhamn, Ålborg och London Heathrow.

 

Evenemang i Stöten 2019/2020

Stötens skidsäsong är som vanligt fullproppad med roligheter, fest, skidtester, utomhusafterski, barnaktiviteter och allt som kan tänkas ingå i en skidsemester av världsklass.

Säsongen drar igång med årets skidtestarhelg, Grand Opening, den 12 december. Helgen är fylld av roliga aktiviter både i och utanför pisterna. Vad sägs t.ex om den klassiska öppningsafterskin på Brasseriet, där riktigt bra drag utlovas? Helgen följs upp av Junior Weeks, jul och nyårsfirande.

Här är några datum att hålla koll på!