Nyheter för säsongen 18/19

Sälens längsta nedfart, fler bäddar och massor av roliga nyheter!

Nu rustar vi för en ny succésäsong! En ny nedfart som blir Dalarnas och Sälens längsta, totalt 800 fler bäddar, flera satsningar i familjeområdet vid Soltorget och sist men inte minst – en nybyggd skilodge! Det här är bara några av alla nyheter inför säsongen 2018/2019.

– Allt pekar på att detta kommer att bli en kanonsäsong! Förra året var rekord för oss, och redan nu ligger vi hela 20 procent bättre till än vad vi gjorde förra året vid den här tiden. Våra storsatsningar de senaste åren har gett frukt, och antalet gäster ökar för varje år. För att möta den efterfrågan har vi nu, bland mycket annat, gjort utrymme för ytterligare 800 gäster, säger vd Johan Thorn.


SÄLENS LÄNGSTA NEDFART!

När säsongen inleds i mitten av december sker också en premiär för vad som nu blir Sälens längsta nedfart. Den nya nedfarten utgår ifrån Vargy Express och slingrar sig ner igenom skogspartier i varierande terräng och leder sedan in och avslutas i en befintlig nedfart: Mormors Störtlopp, som är en av våra populäraste nedfarter i familjeområdet vid Soltorget.

NYTT BÄTTRE RULLBAND, NY LIFT OCH ÄNNU FLER NEDFARTER FÖR NYBÖRJARE

Överlag är det kring Soltorget de största satsningarna sker. Här har skogen gallrats ur rejält och marken schaktats om och utökat med en ny knapplift. Den leder till en ny nedfart, med grön lutning, som också är sista biten av Mormors Störtlopp och den helt nya nedfart som blir Sälens längsta.

Det tidigare rullbandet vid backen Haren flyttas och ger plats åt ett helt nytt, längre band som dessutom förses med väggar och tak i plexiglas, så att fler telningar och nybörjare kan träna på bandet oavsett väderlek.

Det tidigare, 20 meter långa rullbandet, blir kvar men flyttas till den plats där Soltorgets lekpark legat. Lekparken blir kvar men även den flyttas. 20-metersbandet kompletteras med en ny mindre barn- och nybörjarbacke. Samt att pulkabacken Pulkis återuppstår i detta område.

ÄNNU MERA ÄVENTYR

På Soltorget vässar vi till Stöten Adventure – våra sju olika tävlingsarenor med tävlingsutmaningar för skidåkare på alla nivåer. Nu har Selftimerbanan i nedfarten Illern breddats rejält, allt för att öka åkupplevelsen i en riktigt storslalombana!

Vid nedre rondellen har vi i år ett dog camp där hundspannet kommer att utgå ifrån i nya spår. Här kan man njuta av naturen på riktigt och susa fram bland snötyngda träd!

FORTSATT SATSNING PÅ SNÖ

En banbrytande nyhet ifjol var att man från och med förra säsongen investerat 35 miljoner kronor i ett nytt snöläggningssystem, vilket möjliggjorde mer snö i fler nedfarter än någonsin tidigare. Systemet ger även en betydligt bättre kvalitet på snön. Den blir mindre porös än natursnö, är bättre att pista och ger ett betydligt bättre underlag för skidåkning. Även tiden att lägga snö påverkas positivt – det går dubbelt så snabbt. Något både skidåkare och miljö vinner på. Även i år har man investerat ytterligare i systemet.

FLER ANKOMSTDAGAR, MÄNGDER AV NYA BOENDEN OCH ETT RENOVERAT BRASSERIET

  • För att möta våra gästers efterfrågan på fler valmöjligheter på ankomst- och avresedagar, har vi lagt till två ytterligare bokningsbara perioder: onsdag till lördag, samt lördag till onsdag.
  • Områdena Pistbyn, Nordklint och Soltorgsbyarna har utökats rejält, med plats för totalt 800 gäster fler än tidigare.
  • Stötens största och populäraste restaurang vid Stötentorget, Brasseriet samt Bistron och Tipi bar, får en rejäl ansiktslyftning. Hela möblemanget har bytts ut och istället gett plats åt nya soffor, bord, stolar, fåtöljer, kuddar textilier och andra inredningsdetaljer. Bland materialvalen utmärker sig trä, läder och mässing i en mix av industriell design med inslag av en rustik, modern atmosfär.

PREMIÄR FÖR HELT NYA MOUNTAIN LODGE STÖTEN

Sist men inte minst! En av våra största nyheter på boende- och servicesidan är att en helt ny skidlodge öppnar i Stöten, Mountain Lodge Stöten.

Här skapas en familjär omhuldande fjällkänsla med inslag av naturmaterial såsom fjällpanel och sten. Alla rum får eget skidskåp i källaren där även pjäxorna torkar under natten. Mountain Lodge Stöten har 26 dubbelrum, konferenslokal, pianobar med vedugnsbakad pizza samt en restaurang i två plan med plats för 200 sittande gäster. Restaurangen i Mountain Lodge Stöten kommer att servera frukost, lunch och middag alla dagar i veckan.
Kaisers Skidbod öppnar också ytterligare en filial här, med butik och skiduthyrning.

 

Läs hela pressmeddelandet här!