Älvan

Missa inte Sveriges bästa pist

Älvan har både utsetts till Sveriges femte bästa nedfart av tidningen Åka Skidor och flera gånger till Sveriges bästa pist av skidmediet Freerides läsare - och det är inte svårt att förstå varför. Pisten, som har Sälenfjällens högsta fallhöjdsmeter på 398 meter, är både lång och brant med varierande terräng. Den strax över 1,5 kilometer långa nedfarten utmanar den mest inbitne skidfantasten och utlovar ett rejält med mjölksyra i benen om du åker den i ett svep.

Nedfarten är inte bara lång, varierad och bjuder på storslagen utsikt över svensk och norsk fjällvärld. Älvan är faktiskt också kvalificerad för FIS GS, det vill säga storslalom, vilken denna backe är ensam om på dessa breddgrader. Med sin generösa bredd och svarta lutning har Älvan även agerat underlag åt både SM i storslalom och VM i telemark genom åren.

Vid botten av Älvan, på Skidtorget, hittar du en av våra mest populära restauranger - Älvans Pizzeria. Här serverar vi rykande färska pizzor och god fika till hungriga skidåkare mellan åken.

Hitta hit

Du hittar till Älvan antingen från toppen av WC Express på Stötentorget eller via släpliftarna som utgår från Älvans botten på Skidtorget. Älvan ligger längst till höger på fjället sett nedifrån och har självklart nummer 11 på pistkartan!

Pssst! Är du mer nyfiken på Älvan? Kolla in Freerides youtubevideo om Sveriges bästa nedfart. Och framför allt - kom hit och testa! Du kommer inte att bli besviken.

Blockmall hemsidan_carving_alvan_360x240.jpg
tb_standard_monrgonåkning.jpg
Blockbild_Samuel_skidåkning_360x240.jpg