Längdinformation

Tips för dig som ska ut i längdspåren

Här har vi samlat lite nyttig information som kan vara bra för dig att ha koll på innan du ger dig ut i längdspåren.

Vallningsbodar

Bra glid och fäste är en förutsättning för en lyckad skidtur. I Stöten finns totalt fyra vallningsbodar - du hittar en vallabod vid Stöten Ranch och tre bodar vid Skidtorget.

Tips för dig som är nybörjare

Är du nybörjare på längdskidor rekommenderar vi dig att prova Träningsspåret (5 km markerat med gult på längdkartan) till en början. Det är en bra start på längdkarriären! Lysrundan (3 km markerat med grönt på längdkartan) är visserligen vårt kortaste spår men rundan innehåller delvis utmanande terräng och passar därför den lite mer vana längdåkaren.
Vid längdcentralen intill Soltorget finns en ca 200m lång testslinga på plan mark i form av en cirkel för att vänja sig på skidorna innan man ger sig ut på spåren ner i dalen, som börjar med en lång utförsförsbacke. 

Viktigt att tänka på!

Uppe på kalfjället kan vädret slå om mycket snabbt. Innan du ger dig iväg, titta på väderleksrapporten och liftrapporten på vår hemsida. Rådfråga personal om du är osäker. Klä dig varmt och tänk på vindens kyleffekt. All aktivitet på fjället sker på egen risk. Här ser du vilka längdspår i Stöten i Sälen som är öppna just nu.

Har du frågor och funderingar?

Tveka inte att fråga vår kunniga personal i liften eller i receptionen. Du kan som alltid också ringa oss på 0280-75 000 om det är något du är osäker på. Lycka till ute i skidspåret!