Fiska i Sälenfjällen

Stötens fisketjärn - fiskelycka för hela familjen

Sälenfjällen är ett utmärkt ställe att testa fiskelyckan på! Fiske är en perfekt aktivitet för dig som gillar både lugn och äventyr under semestern.

Put & Take

I anslutning till Görälven ligger dammen "Put & Take" som är fylld med ädelfisk hela sommaren - här nappar det alltid! Detta är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Passa på att ta en fikapaus i vindskyddet och njut av en lugn dag vid dammen. Dammen kan dessutom enkelt nås med rullstol eller barnvagn.

Fiskeutrustning och fiskekort

Kom ihåg att ta med fiskeutrustning! För att fiska i dammen krävs det fiskekort. Detta kan köpas genom att Swisha enligt instruktioner på plats vid dammen eller i receptionen i Stöten. Ett fiskekort gäller för ett spö och upp till tre fiskar/dag. Kortet är personligt och gäller endast i Put & Take-dammen.

Glöm inte att fylla i fångstrapport efter avslutat fiske och returnera i brevlådan vid dammen eller i huvudreceptionen i Stöten - på så sätt kan vi fortsätta att sprida fiskelycka och se till att alla får napp!

Håll naturen ren!

Kom ihåg att hålla rent i naturen! Använd WC och kasta skräp i soptunnorna. Fisk får endast rensas på anvisad plats för allas trevnad. Det är förbjudet att elda i slogboden. Var uppmärksam på att eldningsförbud kan råda - sök aktuell information här!

Transtrands Fiskevårdsområde

Den något mer vana fiskaren kan testa lyckan i Görälven. Här kan du med fluga eller kastspö uppleva känlan av att fiska harr och öring. Ersbo flugfiskesträcka i Görälven är cirka 2 km lång och bjuder på både lugnt och strömmande vatten.