Bekymmersfritt semesterboende

Läs vår artikel om familjen som köpt lägenhet i Pistbyn!

En av de som valt att både investera i ett boende och låta Stöten stå för uthyrningen av detsamma är Sebastian Ruge i Borås. Då lägenheter i Pistbyn var till salu härom våren tvekade han inte en sekund på att slå till. "Det har jag aldrig ångrat - det är ett bekymmersfritt ägande och ett fantastiskt semesterboende" säger han.

Till vardags är Sebastian Ruge projektledare i byggbranschen i Borås. Han bor med sin familj - fru och två söner, i Hindås mittemellan Borås och Göteborg. Då hela familjen är hängivna skidåkare, inte minst Ted, 14, och Jack, 11, som uttryckligen älskar att åka skidor - har det blivit en del vinterresor genom åren. Men det blev Stöten familjen fastnade särskilt för.

Den fina fjällmiljön, goda skidåkningen och att kompisar dessutom brukade åka hit, var några faktorer som bidrog. Så efter att de våren 2016 kommit hem efter en härlig semester i Sälenfjällens nordligaste skidanläggning var mersmaken total.

– Vi hade bara hunnit varit hemma någon vecka då jag fick nys om att endast fyra lägenheter kvarstod, som då var till salu i Pistbyn. Så det var bara att lämna jobbet och åka upp på direkten! Det fanns ingen tid att tveka på, berättar Sebastian.

”Går kylen sönder slipper jag åka dit och byta ut den själv”

Sagt och gjort! Familjen slog till på en Pistby-lägenhet i bottenplan med ett perfekt läge mitt i backen i riktning mot Skidtorget - en investering de inte har ångrat.

– Vi är jättenöjda och affären gick smidigt. Boendet har varit bekymmersfritt, och även visat sig vara en bra investering, säger Sebastian Ruge och fortsätter:

– Man behöver helt enkelt inte bry sig, vilket är precis ett sådant ägande av en semesterbostad som vi vill ha. Man har tillräckligt mycket att fixa i vardagen ändå. Stöten sköter all förvaltning. Uthyrning, underhåll och inventering. Alltifrån småsaker som om en skärbräda behöver bytas, eller en diskmaskin som krånglar. Om kylskåpet går sönder behöver jag inte åka upp och byta ut det själv. Bara en sådan sak!

Aldrig orolig för att lägenheten ska stå tom

Familjen Ruge vistas i sin lägenhet i Pistbyn två-tre veckor varje säsong. Vanligtvis under jul och nyår, sport- eller påsklov. Hittills har Sebastian aldrig behövt ligga sömnlös med oro om att lägenheten skulle behöva stå tom de veckor familjen inte är där.

– Det här är en mycket god investering som jag rekommenderat till många andra. Jag har aldrig upplevt att det varit problem att få lägenheten bokad de veckor vi inte är där. Dessutom får man kontinuerlig information från Stöten med hur bokningarna ser ut, så att man har full koll, berättar Sebastian Ruge.

"Denna semester är verkligen den bästa"

När vi talas vid återstår ännu en tid innan säsongsstart. Det har rapporterats att den första snön börjat falla över Granfjällsstöten och längtan efter skidåkningen har tagit fart hos familjen. Inte minst för Ted och Jack.

– När vi är i Stöten ställer barnen en egen väckarklocka och går upp och äter frukost och är sedan på plats vid liften en kvart innan de öppnar! Och med läget mitt i backen fungerar det hur smidigt som helst. Under tiden kan vi vuxna sova ut och äta frukost i lugn och ro, säger Sebastian med ett skratt.

När liftarna stänger väntar umgänge, bastu och god mat och dryck i den egna lägenheten.

– Det kan låta klyschigt men denna typ av semester är verkligen den bästa, man umgås och alla kan göra sin grej och över generationsgränser. En annan positiv sak är att vi träffat en hel del nya bekantskap på detta sätt, avslutar Sebastian Ruge.