Barn i Stöten - Sälens bästa skidåkning

Barn i fjällen

För dig som är förälder är det skönt att veta att dina barn är sysselsatta, har kul och dessutom är i trygga händer.

Är ditt barn mellan 3-8 år och intresserad av att vara Vargys kompis och följa med på hans äventyr under er tid hos oss? I Stöten är Vargy allas kompis.

Vargys aktivteter & födelsedagskalas

På Vargys aktiviteter letar vi efter den försvunna skatten, utmanar kompisarna i Vargklubbstrofén och firar Vargys födelsedag. Vi firar att Stöten fyller år och med det fyller självklart också Vargy år. Vi myser även i varglyan med pyssel, bak eller film och Vargy kör igång en hejdundrande afterski, där han efter en heldag i backen samlar ihop sina kompisar och dansar loss, leker lekar och firar med popcorn och saft.

Kalasstugan

Här är ditt barn i trygga händer och kan umgås med Vargys bästisar som är vår utbildade personal. Vi leker, pysslar, ser film och spelar spel. Perfekt att lämna ditt barn efter en tur i backen. Är ditt barn en Vargykompis kan ni föranmäla er i receptionen men ni kan också bara titta förbi. Kalasstugan ligger i byggnaden bredvid restaurang Tyrolerladan, mot stugområdet Pistbyn.

Bra att veta

Innan varje aktivitet börjar är det viktigt för oss att få era kontaktuppgifter, om vi mot förmodan behöver få tag i era anhöriga. Uppgifterna fylls i på deltagarlistan som aktivitetsledarna har. Meddela gärna eventuella allergier.

Vid Vargys skattjakt och Vargklubbstrofén håller vi till utomhus och därför är det viktigt att klä barnen varmt. Vargys aktiviteter kostar 80:-/barn. Aktiviteterna betalas i receptionen eller på plats. Under Junior Weeks är alla Vargklubbsaktiviteter gratis. 

Så klär du barnen rätt i vinterkylan

Vid kyliga förhållanden gäller lager på lager, gärna tre lager. Understället närmast kroppen bör vara i ylle, det är varmast och värmer fast det är fuktigt. Dubbla strumpor, åtminstone innersta lagret i ylle. En så kallad rånarluva täcker både huvud, hals och delar av ansiktet ordentligt. När det är riktigt kallt är dubbla mössor och vantar (innervantar i ylle) bra. Ha rymliga kläder och skor. Luftspalten mellan underställ/strumpor och ytterkläder/skor hjälper till att hålla värmen. Känn på barnen, bland annat händerna, emellanåt för att se om de är tillräckligt varma.