Barn i Stöten - Sälens bästa skidåkning

Barn i fjällen

För dig som är förälder är det skönt att veta att dina barn är sysselsatta, har kul och dessutom är i trygga händer

Är ditt barn i åldern 3-8 år, intresserad av att vara Vargys kompis och vill följa med på hans äventyr under er tid hos oss på Stöten i Sälen? Här är Vargy allas kompis!

Vargys aktivteter & födelsedagskalas

I Vargys barnklubb Vargklubben letar vi efter den försvunna skatten, utmanar kompisarna i Vargklubbstrofén och firar Vargys födelsedag. Vi firar att Stöten fyller år och med det fyller självklart också Vargy år! Vargy bjuder även in till mys i varglyan med pyssel, bak eller film. Dessutom kör Vargy igång en hejdundrande afterski efter varje skiddag, där han samlar ihop sina kompisar och dansar loss, leker lekar och firar med popcorn och saft.

Kalasstugan

Med Vargy är ditt barn i trygga händer och kan umgås med Vargys bästisar som är vår utbildade personal. Vi leker, pysslar, ser film och spelar spel - perfekt sysselsättning för barnen efter en tur i backen. Vill ditt barn bli en Vargykompis kan ni föranmäla er i receptionen - men ni kan också bara titta förbi. Kalasstugan ligger i byggnaden bredvid restaurang Tyrolerladan på Stötentorget, precis intill stugområdet Pistbyn.

Bra att veta

  • Kontaktuppgifter. Innan varje aktivitet börjar är det viktigt för oss att få era kontaktuppgifter - om vi mot förmodan behöver få tag i barnens anhöriga. Uppgifterna fylls i på deltagarlistan som aktivitetsledarna har. Meddela gärna eventuella allergier eller annan viktig information om ditt barn.
  • Klädsel. Vid Vargys skattjakt och Vargklubbstrofén håller vi till utomhus och därför är det viktigt att klä barnen efter väder. Se våra tips nedan om hur du ska tänka när du klär ditt barn inför utomhusaktiviteterna.
  • Priser. Vargys aktiviteter kostar 80 SEK/barn. Aktiviteterna betalas i receptionen eller på plats. Under Junior Weeks är alla Vargklubbsaktiviteter gratis.

 

Så klär du barnen rätt i vinterkylan

Vid kyliga förhållanden gäller lager på lager, gärna tre lager. Understället närmast kroppen bör vara i ylle - det är varmast och värmer fast det är fuktigt. Dubbla strumpor, åtminstone innersta lagret i ylle. En så kallad balaclava täcker både huvud, hals och delar av ansiktet ordentligt. När det är riktigt kallt är dubbla mössor och vantar (innervantar i ylle) bra. Ha rymliga kläder och skor. Luftspalten mellan underställ/strumpor och ytterkläder/skor hjälper till att hålla värmen. Känn på barnen, bland annat händerna, emellanåt för att se om de är tillräckligt varma.