Skotersafari - Stöten i Sälen

Skotersafari

Hyr din egen snöskoter

Öppettider

Vi öppnar igen
8 december!

Skotersafari är ett måste när du besöker Stöten. Njut av en fartfylld skotertur tillsammans med vänner och familj med magiskt snöklädda fjäll som kuliss - det är en upplevelse du aldrig glömmer!

More Actvities kör guidade turer på snöskoter i Stöten. Turerna leds av fjällvana ledare så att du kan känna att du kör tryggt och säkert på en lagom lång tur i den underbara naturen i Stötenområdet. Vid bra väder åker vi längst fina leder uppe på kalfjället med utsikt över de vackra fjälltopparna. Vid lite sämre väder tar vi turen nere i dalen genom skog och över myrmarker. Under båda turerna gör vi stopp så att du får möjlighet att njuta lite extra av naturen, ta bilder på utsikten och ställa frågor till våra kunniga guider.

Notera att det krävs någon form av körkort (svenskt eller utländskt) för att få köra snöskoter under guidad tur.

Våra skoterturer

Granfjällsturen är en tur på 1,5 timme som tar dig upp på kalfjällets naturreservat med magiskt vackra och orörda vyer. Vi kör turen dagligen kl. 10.00, 12.00, 14.00 och 16.00 (samt kl. 18.00 från 1 mars). Pris: 975 SEK per skoter.

Under stjärnorna är en 1,5 timmes lång tur med en oförglömlig upplevelse under den vackra stjärnhimlen. Denna turen körs dagligen kl. 18.00 fram till 28 februari. Pris 975 SEK per skoter.

Familjeturen är ett 2,5 timmes långt skotersafari med korvgrillning vid vår mysiga lägerplats. Vi tar oss runt Närfjället och genom trollskog till vår alldeles egen lägerplats som ligger vid den lilla älven som slingrar sig genom skogen. Väl framme tänder vi brasan och grillar korv med fjället som fond. Turerna körs dagligen kl. 14.00 under lovveckor och flera dagar i veckan övriga veckor. Korv och dryck ingår i priset. Pris 1 350 SEK per skoter med plats för två personer. Du kan även hyra en pulka för 400 SEK med plats för antingen två små barn och en vuxen eller två större barn.

Alla priser är inklusive moms.

Hyr egen snöskoter

Vi erbjuder även snöskotrar för uthyrning om du hellre vill köra ut i naturen på egen hand. Detta är att föredra om ni har tänkt stanna och fika uppe på fjället eller om du vill åka lite fortare utan uppehåll. Karta över skoterlederna finns att köpa och innan ni åker blir ni instruerade om vart ni kan åka och får tips på fina platser att besöka med skoter. Hyra av skoter går att förboka alla dagar i veckan.

Notera att för att få hyra snöskoter krävs förarbevis för terrängskoter, alternativt svenskt B-körkort utfärdat före 1 januari 2000 eller norskt körkort för bil utfärdat före 1 juli 2006.

Bokning

För bokning och mer information, besök moreactivities.se/salen eller kontakta oss på telefon 0280-200 80. För grupp- och konferensbokningar, besök moreactivities.se/salen-foretagsaktiviteter/. More Activities hittar ni på Soltorget i Stöten, granne med Jaktstugan och Vargy Express. På More Activities använder vi nya, moderna snöskotrar från Lynx.

*Vi förbehåller oss rätten att anpassa våra aktiviteter efter rådande restriktioner. Utbudet av aktiviteter kan därför variera från vecka till vecka. Vänligen se veckoprogrammet när du ankommer för aktiviteter under er semester.