Skotersafari i Sälen

Hyr din egen snöskoter

Öppettider

Vi öppnar igen
12 december!

Skotersafari är ett måste när du besöker Stöten! Hyr en snöskoter och njut av en fartfylld skotertur tillsammans med vänner och familj med magiskt snöklädda fjäll som kuliss – det blir en upplevelse du aldrig glömmer!

More Actvities kör guidade turer på snöskoter i Stöten. Turerna leds av fjällvana ledare så att du kan känna att du kör tryggt och säkert på en lagom lång tur i den underbara naturen i Stötenområdet. Vid bra väder går skoteråkningen längs fina leder uppe på kalfjället med utsikt över de vackra fjälltopparna. Vid lite sämre väder tar vi turen nere i dalen genom skog och över myrmarker. Under båda turerna gör vi stopp så att du får möjlighet att njuta lite extra av naturen, ta bilder på utsikten och ställa frågor om skoteråkning till våra kunniga guider.

Alla snöskotrar som används på More Activities skotersafari är nya och moderna.

Notera att det krävs någon form av körkort (svenskt eller utländskt) för att få köra snöskoter under guidad tur.

Våra skoterturer i Sälen

Vi erbjuder flera typer av turer när du vill boka in dig på ett skotersafari så att du kan välja det som passar dig bäst. Skoteråkning ska vara roligt och tryggt och på våra guidade turer kan du känna dig säker.

Det går att åka två personer på en skoter. Alla priser på sidan är exklusive moms.

Granfjällsturen

Granfjällsturen är en skotertur på ungefär 1,5 timme. Turen tar dig upp till kalfjällets naturreservat med magiskt vackra och orörda vyer. Vi kör turen dagligen klockan

  • 10.00
  • 12.00
  • 14.00
  • 16.00
  • 18.00 (från och med 1 mars).

Pris: 1025 SEK per skoter.

Under stjärnorna

Under stjärnorna är vår oförglömliga upplevelse där skoterturen går under den vackra stjärnhimlen. Turen är ungefär 1,5 timme lång och körs dagligen kl. 18.00 fram till 28 februari.

Pris: 1025 SEK per skoter.

Familjeturen

Familjeturen är vårt skotersafari med korvgrillning för hela familjen och passar bra för barn. Turen tar ungefär 2,5 timmar. Vi tar oss runt Närfjället och genom trollskog till vår alldeles egen lägerplats som ligger vid den lilla älven som slingrar sig genom skogen. Perfekt när du vill åka skoter i Sälen med barn!

Väl framme vid lägerplatsen tänder vi brasan och grillar korv. Turerna körs dagligen kl. 14.00 under lovveckor och flera dagar i veckan övriga veckor. Kontakta oss https://www.stoten.se/kontakta-oss/ för mer information. Korv och dryck ingår i priset.

Pris: 1 425 SEK per skoter. Du kan även hyra en pulka för 525 SEK med plats för antingen två små barn och en vuxen, eller två större barn.

Hyr en egen snöskoter i Sälen

Vi erbjuder även snöskotrar för uthyrning om du hellre vill köra ut i naturen på egen hand. Skoteruthyrningen passar perfekt när du vill känna dig lite friare i din skoteråkning, stanna och fika uppe på fjället eller om du vill åka lite fortare utan uppehåll.

Karta över skoterlederna finns att köpa i receptionen och innan ni åker får ni instruktioner om var ni kan köra och tips på fina platser att besöka med skoter. Hyra av skoter går att förboka alla dagar i veckan. Kontakta oss för mer information!

Notera att för att få hyra snöskoter krävs förarbevis för terrängskoter, alternativt svenskt B-körkort utfärdat före 1 januari 2000 eller norskt körkort för bil utfärdat före 1 juli 2006.

Bokning och information om skoteruthyrning

För att hyra skoter eller boka en tur på skotersafari kan du besöka More Activities eller kontakta dem på telefonnummer 0280-200 80.

Här kan du göra grupp- och konferensbokningar för guidade skoterturer eller skotuthyrning hos More Activities.

More Activities finns på Soltorget i Stöten bredvid Vargy Express.

Notera att Stöten i Sälen är helt kontantfritt, vi tar bara kort. Utbudet av aktiviteter kan variera från vecka till vecka. Vänligen se veckoprogrammet när du ankommer för aktiviteter under er semester.