Skotersafari

Hyr din egen snöskoter

Öppettider

Idag:Öppet

  • Måndag Öppet
  • Tisdag Öppet
  • Onsdag Öppet
  • Torsdag Öppet
  • Fredag Öppet
  • Lördag Öppet
  • Söndag Öppet

Skotersafari
Vi kör guidade turer på snöskoter. Turerna leds av fjällvana ledare så att du kan känna att du kör tryggt och säkert på en lagom lång tur i den underbara naturen i Stötenområdet. Vid bra väder går Granfjällsturen upp på fjället med utsikt och på fina leder över fjället. Vid sämre väder åker vi nedanför fjället i skogen och över myrmarker. Under båda turerna gör vi stopp så att du får möjlighet att titta på utsikten och naturen, ta bilder eller ställa frågor. Vi ser också till att vänta in alla så att ingen hamnar för långt efter. Någon form av körkort krävs, svenskt eller utländskt.

Våra olika skoterturer:
Granfjällsturen är en tur på 1,5 timme som tar dig upp på kalfjällets naturreservat med orörda vyer.
Vi kör turen dagligen klockan 10, 12, 14 och 16. Pris 950 kr/skoter.

Under stjärnorna är en 1,5 timmes lång tur med en oförglömlig upplevelse där vi stannar och fikar för att se den vackra stjärnhimlen. Denna turen körs dagligen fram till 28 feb kl: 18.00. Pris 950 kr/skoter.

Familjeturen är en 2,5 timmes lång tur med korvgrillning uppe på fjället genom sälens skogar och framför lägerelden grillar vi korv och umgås hela familjen. Turerna körs på tisdag, torsdag & lördag kl: 14.00
Pris 1300 kr/skoter

Till samtliga turer kan man hyra en pulka (2-3 barn alt 1 barn och 1 vuxen). Pris 200 kr/tur Granfjällsturen och Under stjärnorna. 300 kr/tur Familjeturen.
2 platser per skoter, barn under 6 år rekommenderar vi sitter i pulka.

Snöskovandring 2 timmar (inkl fika)
Följ med på en oförglömlig vandring i vacker fjällmiljö på våran snöskovandring. Vi är ute och vandrar i ca 2 timmar inklusive en fikapaus. Turen startar vid Soltorget och följer ravinen uppåt.
Turerna är: Måndag, Onsdag & Fredag kl: 14.00
Pris 395 kr/person

Snöskovandring 3 timmar  (inkl korvgrillning)
Vi tar Vargy Express upp på toppen och går ned i ravinen söder om bergstationen. Turen går sedan till vår lägerplats där vi grillar korv, därefter transport med vår stora skoterkälke ned till oss igen.
Turerna körs på Tisdagar, Torsdagar & Lördagar kl:10.00

 I priset ingår guide, hyra av snöskor och stavar. Fika alt korvgrillning med saft/kaffe ingår.
Minimumålder 12 år.
Alla priser är inkl moms.

Hyr din egen snöskoter
Vi har även snöskotrar för uthyrning om du hellre vill köra ut i naturen på egen hand. Detta är att föredra om ni har tänkt stanna och fika uppe på fjället eller om du vill åka lite fortare utan uppehåll. Karta finns att köpa och innan ni åker blir ni instruerade om vart ni kan åka. När ni hyr en skoter hos oss ger vi tips på fina platser att åka till. Hyra av skoter går att förboka alla dagar i veckan. För att få hyra snöskoter krävs förarbevis för terrängskoter, alternativt *Svenskt B-körkort utfärdat före 1 januari 2000 eller *Norskt körkort för bil utfärdat före 1 juli 2006.

För bokning och mer information, besök moreactivities.se/salen. Telefon: 0280-200 80

More Activities hittar ni på Soltorget, Stöten. Granne med Jaktstugan och Vargy Express. På More Activities använder vi nya moderna snöskotrar från Lynx.

För Grupp & Konferensbokningar besök moreactivities.se/salen-foretagsaktiviteter/.

*Vi förbehåller oss rätten att anpassa våra aktiviteter efter rådande restriktioner. Utbudet av aktiviteter kan därför variera från vecka till vecka. Vänligen se veckoprogrammet när du ankommer för aktiviteter under er semester.