Fiska i sälenfjällen

Fiska i sälenfjällen

Stötens fisketjärn, fiskelycka för hela familjen!

Put & Take

I anslutning till Görälven ligger dammen Put & Take som är fylld med regnbåge, röding och öring hela sommaren - här nappar det alltid! Detta är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Passa på att ta en fikapaus i vindskyddet och njut av en lugn dag vid dammen. Dammen kan dessutom enkelt nås med rullstol eller barnvagn. 

Glöm inte att ta med egen fiskeutrustning! Har du ingen utrustning? I så fall kan du köpa detta på Stöten Camping i anslutning till dammen. För att fiska i dammen krävs det fiskekort. Detta kan köpas i huvudreceptionen under ordinarie öppettider, genom att Swisha enl. instruktioner på plats vid dammen eller i receptionen på Stöten Camping. Ett fiskekort gäller för 1 spö och upp till 3 fiskar/dag. Kortet är personligt och gäller endast i Put & Take dammen. Glöm inte att fylla i fångstrapport efter avslutat fiske och returnera i brevlådan vid dammen eller i huvudreceptionen i Stöten - på så sätt kan vi fortsätta att sprida fiskelycka och se till att alla får napp!

Kom ihåg att hålla rent i naturen! Använd WC och kasta skräp i soptunnorna. Fisk får endast rensas på anvisad plats för allas trevnad. Det är förbjudet att elda i slogboden. Var uppmärksam på att eldningsförbud kan råda - sök aktuell information här!

Transtrands Fiskevårdsområde

Den något mer vana fiskaren kan testa lyckan i Görälven. Här kan du med fluga eller kastspö uppleva känlan av att fiska harr och öring. Ersbo flugfiskesträcka i Görälven är ca 2 km lång och bjuder på både lugnt och strömmande vatten. Fiskekort för denna sträcka kan köpas på Stöten Camping.

Du kan läsa mer om fiske i Stöten och vårt närområde här!