Ungdom 10-15 år

Det är alltid roligt att gå i skidskola

Tips! Bokning av skidskola görs enklast under den blå knappen "BOKA" uppe i hörnet.
Vid komplettering av befintlig bokning, gå till "MIN SIDA".

Givetvis kommer du lära dig att åka bättre skidor - men räkna också med mycket skratt och roligheter med de andra i gruppen.

Vi ser till så att du känner dig trygg i våra backar och lovar att du kommer älska att åka skidor efter timmarna i skidskolan. Det här kommer garanterat att bli en upplevelse som du kommer bära med dig i många år framöver.

skidskola 10-15 år
Pris   1 195 SEK
Ordinarie veckor   5 dagar (mån-fre)


Grön level 1

Skidskola för ungdomar som inte provat skidåkning förut. Vi tränar på att bromsa, svänga, åka lift och utmanar balansen. Vi håller främst till i backarna på Soltorget. Gruppens färdigheter bestämmer vart vi åker.

Förkunskapskrav: Inga tidigare erfarenheter krävs, här börjar vi från grunden. 


Blå level 2

Skidskola för ungdomar som kommit igång med sin skidåkning. Vi fortsätter träna på våra svängar och siktar på att åka med parallella skidor. Vi åker i varierad terräng och kanske tar en sväng i off pisten och parken. Vi håller främst till i backarna runt Soltorget. Gruppens färdigheter bestämmer vart vi åker.  

Förkunskapskrav: Du svänger i plog med god kontroll i gröna och blå backar.

Röd level 3

Skidskola för ungdomar som kommit längre i sin åkning. Här tränar vi vidare på våra parallella svängar i blå och röda backar. Vi åker i varierad terräng och tar kanske en tur i off pisten och parken. Vi håller främst till i backarna runt Soltorget och World Cup backen. Gruppens färdigheter bestämmer vart vi åker.

FörkunskapskravDu åker med kontroll i god fart med parallella skidor i blå och röda backar samt åker alla typer av liftar.