Kids 7-9 år

Det är alltid roligt att gå i skidskola

Tips! Bokning av skidskola görs enklast under den blå knappen "BOKA" uppe i hörnet.
Vid komplettering av befintlig bokning, gå till "MIN SIDA".

Givetvis kommer du lära dig att åka bättre skidor - men räkna också med mycket lek, bus och skratt med de andra kompisarna i gruppen.

Vi ser till så att du känner dig trygg i våra backar och lovar att du kommer älska att åka skidor efter timmarna i skidskolan. Varje vecka avslutas med att Vargy kommer på ett uppskattat besök. Det här kommer garanterat att bli en upplevelse som du kommer bära med dig i många år framöver.

För barn har vi grupper som går måndag-fredag eller fredag-lördag. Avslutningen för barnskidskolan sker på fredagar under den sista lektionen då vi blandar skidåkning och bus med Vargy.

SKIDSKOLA 7-9 ÅR
Pris 1 195 SEK 795 SEK
Ordinarie veckor 5 dagar (mån-fre)  2 dagar (fre-lör)

 

Grön Smygare, 7-9 år

Skidskola för kids som inte testat på skidåkning förut. Vi tränar på att glida, bromsa, åka lift och svänga i de lättaste backarna. Vi håller främst till i de gröna backarna runt Soltorget. Gruppens färdigheter bestämmer vart vi åker. 

Förkunskapskrav: Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter av skidåkning.

Blå Glidare, 7-9 år

Skidskola för kids som kommit igång med sin skidåkning. Vi tränar på att svänga med bättre kontroll, åka i varierad terräng och utmana balansen. Vi håller främst till i backarna och skogen runt Soltorget och kanske tar några turer med Vargy Express! Gruppens färdigheter bestämmer vart vi åker. 

Förkunskapskrav: Du kan svänga, bromsa och stanna med kontroll i gröna backar. Du kan åka knapplift själv. 

Röd Svängare, 7-9 år

Skidskola för kids som kommit längre i sin skidåkning. Vi tränar vidare på våra svängar och vår balans, samtidigt som farten ökar! Vi rör oss mot lite brantare terräng, parken och offpist om vädret tillåter. Vi håller främst till i backarna runt Soltorget och World Cup backen. Gruppens färdigheter bestämmer vart vi åker. 

Förkunskapskrav: Du åker med kontrollerade svängar i blå och röda backar samt åker i alla typer av liftar.

Svart Fräsare, 7-9 år

Skidskola för kids som åker överallt i anläggningen. Här tränar vi på våra svängar och balans i mer utmanande terräng. Vi rör oss i de brantare backarna, parken och offpisten om vädret tillåter. Vi håller till på hela fjället. Gruppens färdigheter bestämmer vart vi åker.  

Förkunskapskrav: Du kan och vågar åka kontrollerat och med bra fart i alla backar och i alla typer av liftar.