Brasseriet

Frukost, lunch och middag á la carte.

Öppettider

  • Lunch
  • Stängt för säsongen
  • Afterski
  • Stängt för säsongen
  • Á la carte
  • Stängt för säsongen

Mitt i Stötens hjärta ligger Brasseriet – vår största och populäraste restaurang vid Stötentorget!

Brasseriet har plats för 200 personer, och här förser vi hungriga skidåkare med frukost, lunch och middag. Frukosten serveras som en traditionell hotellfrukostbuffé till våra hotellgäster, med alltifrån våfflor och smörgåsar till filmjölk, köttbullar, kallskuret och prinskorv. Frukosten är enbart till våra boende hotellgäster och går inte att köpa till om du inte bor på hotellet. Här serveras även dagens lunch alla dagar i veckan med en kött- och en fiskrätt, spaghetti och köttfärssås, soppa och en stor salladsbuffé. Självklart finns även Vargys lunchbuffé uppdukad för de yngsta.


Alltid något på gång i Brasseriet!

 

Med tanke på de rådande förhållandena så har vi inte någon afterski. 
För så snart lunchen dukats undan bjuder vi sex dagar i veckan på Sälens skönaste afterski. Här kan du prata igenom dagens åk över en kall öl till tonerna av nya och gamla hits. Under de kyligare vintermånaderna kör vi inne i Brasseriet, och när solen tittar fram på vårkanten bjuder vi in till en riktigt fartfylld utomhusafterski på Stötentorget! Vissa fredagar och lördagar är det även nattklubb i Brasseriet. I kalendern hittar du datumen!

Men främst är det just som restaurang Brasseriet, eller ”Brasset” som det också kallas i folkmun, tar störst plats. Med sin rustika inramning, kandelabrar med levande ljus och stora glaspartier som ger utsikt åt både norr och söder, passar Brasseriet inte minst för en härlig middag av festligare snitt. På menyn trängs rätter som passar alltifrån finsmakaren till den som önskar något enklare. Vad sägs om oxtartar, sotad lax, grillad ryggbiff, knaperstekt ankbröst, lammytterfilé, röding, torskrygg, oxkind, viltburgare, rödbetsburgare, chokladbrownie och milkshakes bland annat? Vissa kvällar serveras även temabuffér, som tacos eller grillbuffé med bland annat kyckling, lamm och nötkött och allsköns tillbehör.

Våra restauranger är kontantfria och tar bara kort.