Cykla i Sälenfjällen

Cykla landsväg, cross country eller downhill i Sälenfjällen

I Sälenfjällen finns välmarkerade cykelleder för alla cyklister - stora som små, nybörjare som avancerade cyklister. Oavsett om du föredrar landsvägscykling, cross country eller downhill finns det utmaningar som passar. 

Hyr cykel
Är du sugen på att hyra cyklar så hänvisare vi till More Activities som erbjuder både uthyrning av cyklar samt mängder av andra aktiviteter. 

Giro di Stöten, 85 km

Denna härliga tur tar dig till Sälens by och tillbaka på asfalterade vägar. Följ väg 66 mot Sälen. I Sälens by cyklar du norrut på östra sidan av Västerdalälven mot Fulunäs. I Fulunäs svänger du västerut mot Norge och i korsningen vid Stötens camping svänger du vänster mot Stöten. I t-korsningen drygt en mil efter Görälven svänger du vänster och kommer åter till den nedre rondellen i Stöten.

Cross country i Rörbäcksnäs

I Rörbäcksnäs, 15 minuters bilfärd från Stöten, finns hela 115 km cross country cykelleder att utforska. De nio lederna i olika svårighetsgrader är välmarkerade och lämpar sig bra för både familjen och den avancerade, äventyrslystna cyklisten. Cykelstigarna i Rörbäcksnäs är några av Sveriges bästa singletracks.