Vargy

Vem är egentligen den där Vargy?

Världens snällaste varg

Vargy är en stor, lurvig och kramgo varg som gillar high fives och är Stötens alldeles egna maskot. Han är världens snällaste och bor under en stor gran i närheten av Mormors Störtlopp - åk dit och titta om ni vill! När det blivit mörkt och stjärnorna pryder himlen kurar han ihop sig under granen. Där ligger han och räknar stjärnor tills han somnar och snarkar högt. Om man lyssnar riktigt noga kan man höra hans snarkningar. Vargy har en tät och varm päls, men när termometern visar -40 grader ger till och med han upp och byter platsen under granen mot en inomhuslya. Någon måtta får det ju vara.

Det är skönt att sova, men dagarna är de allra bästa, tycker Vargy. Då är nämligen Vargklubben igång. Vargklubben, som är för alla barn mellan 3 och 8 år, är skojigare än skojigast och innehåller pyssel, bus och lek. Följ med på en spännande skattjakt eller vår fräna afterski som får vem som helst att yla högt. 

Varje vecka anordnar Vargy Vargklubbstrofén som han tycker är den roligaste tävlingen i hela världen där alla som är med tävlar på skidor eller bräda. Se till att få några hemliga tips från Vargy, för de gör att man klarar tävlingen så bra som bara är möjligt! Eftersom alla är vinnare får alla pris.

Vargy visar också vägen nedför Stötens svischiga backar. Det är faktiskt han som har bestämt var alla backar ligger och även vilken färg de har. Hur han gjorde det? Genom att provåka varenda backe. Om han ramlade tre gånger i en backe så fick den bli röd. Ramlade han fem gånger var det ju en svår backe och fick svart färg. De gröna backarna ramlade han inte alls i och därför passar de bra för yngre barn.

Här kan du lyssna på sagan om Vargy!