Påsk i fjällen

Vårskidåkning när den är som bäst!

Sugen på en vecka med familjär stämning eller bara avslappnande skidåkning i vårsolen? Sol, mysiga picknickstunder på fjället, långa dagar och Sälens bästa skidåkning. Låter inte det ganska härligt? Vi tänkte väl det! Under påsk är dagarna långa och chansen för sol stor. Så släng på dig skidglajjorna, slå upp skidorna vid backen och luta dig tillbaka på världens bästa portabla solstol. 

Under påsken finns mängder av aktiviteter att sysselsätta sig med för både stora och små! Vad sägs om roliga påskaktiviteter med barnens bästa vän Vargy, Stötens traditionsenliga påsktävling "Poolhoppet", glassig afterski i vårsolen och sist men inte minst mängder av skidåkning? 

Påskaktiviteter

Ansiktsmålning
Kom till Soltorget och bli påskfin inför påskäventyret, påsktrofén eller bara för en dag i backen.

Blåkulla Trophy
En rolig differensslalomtävling i WC-backen som går ut på att man åker i en bana två gånger på så lika tid som möjligt. Drop in, ingen föranmälan kvävs. Välkommen!

Lilla Påskäventyret, 4-6 år
Genom samarbete, skratt och bus ska vi tillsammans hitta det stora påskägget. Vi träffas i backen Vargen och tar oss sedan runt på fjället på skidor. På vägen gör vi uppdrag för att samla poäng som tar oss närmare ägget. Man måste kunna bli lämnad, åka knapplift själv utan att ramla och bromsa och svänga i gröna backar. Anmälan sker i receptionen.

Påskäventyret, 7-10 år
Genom samarbete, skratt och bus ska vi tillsammans hitta det stora påskägget. Vi träffas i backen Vargen och tar oss sedan runt på fjället på skidor. På vägen gör vi uppdrag för att samla poäng som tar oss närmare ägget. Man måste kunna bli lämnad, åka alla typer av liftar och kunna svänga och bromsa i blåa backar. Anmälan sker i receptionen.

Vargydansen
Vargy kommer förbi scenen vid Brasseriet och dansar sin dans med alla som vill vara med. Vi ses vid afterskiscenen!

Poolhoppet
Det traditionsenliga Poolhoppet. En rolig tävling där alla som inte är rädda för vatten kan delta.

Vargys Påsktrofé
Vargy älskar att åka skidor och vill bjuda in alla hans kompisar till en drop-in-tävling i hans favoritbacke Vargen. Medalj utlovas till alla som deltar och man får gärna komma utklädd. Alla Vargykompisar mellan 3 och 8 år är välkomna.