Träningsgrupper

Skräddarsytt träningsläger med Stöten Race Academy

Stöten Race Adacemy

Stöten Race Academy är ett koncept för träningsgrupper som vill träna i samma backe som både Stenmark och Tomba åkte i under sina karriärer. Arenan sköts av Stöten tillsammans med Malungs Skidgymnasium och underhålls regelbundet för att det ska bli så bra underlag som möjligt.

Stöten har en lång historia när det gäller tävlingsåkning - vi har genom åren anordnat världscuptävlingar, SM, telemarks-VM och ett flertal FIS-tävlingar. Med ny backbelysning kan vi erbjuda ett banschema med 4 pass á 2 timmar och 15 minuter per dag med start kl 09:00 där du, vid bokning, blir garanterad en tid på minst 4,5 timme per dag. Finns det ledig bantid i arenan övrig tid får ni såklart vara där så mycket ni önskar.

Vinterns nyheter

Nyhet från vintern 22/23 är att vi har installerat belysning vilket gör att vi dels kan utöka öppettiderna, och dels att vi kan erbjuda banträning även vid lite sämre väder. Dessutom har vi breddat backen ytterligare vilket för att vi nu kan erbjuda banåkning i antingen 4 SL-banor, 2 GS-banor eller 1 GS-bana och 2 SL-banor.

Till sist har vi även lagt ner kabel för tidtagning i träningsarenan för att kunna anordna större tävlingar även här - allt för att kunna avlasta nedfarten Älvan något där vi annars brukar anordna allt från FIS-tävlingar till Lilla Världscupen.

I Race Academy ingår förutom träning i svart och röd lutning:

  • Uppsättning av B-nät längs hela den branta delen i arenan mot skogen för höjd säkerhet
  • Uthyrning av GS- samt SL-käpp
  • Möjlighet till käppförvaring i nära anslutning till arenan
  • 519 meter bana med en fallhöjd på 172 meter

 

Håll dig uppdaterad om träningsarenan på Facebook! Där finns information om allt från årets nyheter till aktuella åkscheman.