Träningsgrupper

Skräddarsytt träningsläger med Stöten Race Academy


 

Stöten Race Adacemy

Stöten Race Academy är ett koncept för träningsgrupper som vill träna i samma backe som både Stenmark och Tomba åkte i under sina karriärer. Arenan sköts av Stöten tillsammans med Malungs Skidgymnasium och underhålls regelbundet för att det ska bli så bra underlag som möjligt.

Stöten har en lång historia när det gäller tävlingsåkning - vi har genom åren anordnat världscuptävlingar, SM, telemarks-VM och ett flertal FIS-tävlingar. Med förra årets nya backbelysning kan vi erbjuda ett banschema med 4 pass á 2 timmar per dag med start kl 09:00 där du, vid bokning, blir garanterad en tid på minst 4 timme per dag. Finns det ledig bantid i Träningsarenan övrig tid får ni såklart vara där så mycket ni önskar. Mer information hittar du i PDF-broschyren nedan.

Vinterns nyheter

Nyheter vintern 23/24 är att vi har breddat nedre delen av Träningsarenan vilket gör att vi därmed kan erbjuda 4 SL-banor, 2 GS-banor eller 1 GS-bana och 2 SL-banor från toppen till nästan botten av klassiska WC-backen. Vi kommer även sätta ännu fler B-nät för förbättrad säkerhet i Träningsarenan.

I Race Academy ingår förutom träning i svart/röd & grön lutning i A-läge:

  • Möjlighet att hyra GS- samt SL-käpp
  • Möjlighet till käppförvaring i nära anslutning till Träningsarenan
  • Möjlighet till sen utcheckning i största möjliga mån de tillfällen vi kan lösa det
  • 519 meter bana med en fallhöjd på 172 meter

 

Håll dig uppdaterad om träningsarenan på Facebook! Där finns information om allt från årets nyheter till aktuella åkscheman.