Sveriges bästa skidort 2021/2022

Skidfantaster sa sitt – Stöten vinnare i stor omröstning

Stöten har ännu en gång utsetts till Sverige bästa skidort av skidsiten Freerides läsare! Vi kammade även hem priset för bästa skidort för barnfamiljer och Sveriges bästa pist! Nu har skidåkarna sagt sitt - Stöten är bäst, helt enkelt!

Med nästan en fjärdedel av alla röster, 23,4 procent, var det solklart att Stöten är det givna förstahandsvalet då landets skidentusiaster får säga sitt; Stöten är ”Sveriges Bästa Skidort 2021/2022” på skidsiten Freeride.se. Men inte nog med det! Freeride korar även vinnare i fler kategorier varje år – priser tunga som tösnö såsom ”Sveriges bästa skidort för barnfamiljer” och ”Sveriges bästa pist”. Och vilka vann för andra året i rad – jo, Stöten i Sälen!

Stöten har en stor andel barnfamiljer som gäster. Och dessa har bevisligen inte blivit besvikna. Av alla som röstat i Freerides tävling då bästa barnfamiljsskidort ska utses så är nästan en fjärdedel, 22,7 procent, eniga. Stöten är bäst!

– Vi är in i märgen glada och rörda över den här utmärkelsen. Vi har satsat mycket på barnfamiljerna i våra investeringar de senaste åren, och har bland annat öppnat ett helt nytt skidområde med flera kilometer långa nedfarter i blått och grönt, som man når med Dalarnas snabbaste 6-stolslift, Vargy Express. Vi har även jobbar hårt med att säkerställa en hög kvalitet med ett brett utbud och gott om plaster i vår skidskola. Sist men inte minst satsar vi även mycket på att det ska finnas allt från kreativa kringaktiviteter i Vargklubben till bra måltider för barn i våra restauranger. Hos oss ska det vara enkelt att vara både barn och förälder. Och detta är ett kvitto på att vi lyckats, säger Johan Thorn, VD på Stöten i Sälen AB.

En lika delar omtalad som omtyckt pist är utan tvekan backen Älvan – Stötens svarta stolthet som sedan länge är omtalad som en av Sveriges främsta. Något som även befästes så sent som förra året då Älvan vann Freerides pris ”Årets bästa pist”.

Men även i år står nedfarten, som utgår ifrån Sälenfjällens högsta fallhöjd om 370 meter, som skidåkarnas storfavorit. 30 procent av alla som röstat tycker att Älvan är bästa pisten i Sverige! Nedfarten är inte bara lång, varierad och bjuder på storslagen utsikt över svensk och norsk fjällvärld. Älvan är faktiskt också kvalificerad för FIS GS, det vill säga storslalom, vilken denna backe är ensam om på dessa breddgrader.

Så, för den som funderar på skidsemester i Sverige är valen många. Men när skidåkarna själva får säga sitt är valet självklart: tillhör du barnfamiljen, vill åka i Sveriges bästa pist eller bara rent allmänt vill åka till Sveriges överlag bästa skidort 2022 – då är det mot Stöten kosan ska styras!