sälen

Skidåkning i Sälen

Välkommen till Sälens bästa skidåkning

Öppettider

Vi öppnar igen
10 december!

Stöten i Sälen är den nordligaste skidanläggningen i Sälenfjällen och har också den högsta fallhöjden på 370 meter. Det ger en storlagen utsikt över flera svenska och norska fjäll. Här finns backar som passar alla skidåkare, från mycket lätta backar till utmanande svarta pister. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.

Vid fjällets vänstra del, vid Soltorget, ligger barnområdet med aktiviteter och lite flackare backar. Här kan du som nybörjare lära dig åka i din egen takt utan att trängas i långa liftköer.

I mitten av fjället hittar du Stötens hjärta, Stötentorget. Det är här de flesta aktiviteter och event äger rum. Vid den högra delen av fjället, på Skidtorget, hittar du den kanske bästa skidåkningen. Nedfarterna här är för dig som är lite mer rutinerad åkare och som söker fart och utmaning.

Som om detta inte vore nog utökade vi inför säsongen 18/19 vårt utbud av backar genom att introducera Sälens längsta nedfart. Med start från toppen slingrar sig den 3060 meter långa backen ner genom varierande terräng. 

Med fler än 45 skidbackar i varierande svårighetsgrader hittar du garanterat ditt favoritåk!

Synonymt för alla våra backar är att de ligger nära våra boenden vilket gör det enkelt att ta sig med skidor och lift vart du än önskar. 

Årets Skidanläggning 2019! 

För andra året i rad nominerades vi i SLAOs (Svenska Skidanläggningars Organisation) utmärkelse "Årets skidanläggning", och i år var det vår tur att ta hem det ärofyllda priset. Här är nomineringen:

”Som den nordligaste anläggningen i Sälenfjällen utvecklas Stöten lite i skuggan av de andra anläggningarna i området. Här drivs ett ambitiöst förbättringsarbete, förra årets stora liftsatsning har i år följts upp med nya fina nedfarter, bättre snöupplevelser och en imponerande skilodge. Utan att förlora sin själ fortsätter Stöten en spännande bana, till stor del tack vare engagerade medarbetare och hög servicekänsla. Stöten är en frisk uppstickare som gör skidåkningen i Sälenfjällen ännu mer attraktiv”.