Upptäck vårt barnvänliga resmål - Stöten i Sälen

Inspireras av vårt barnvänliga resmål

Stöten i Sälen - för hela familjen

Att skämma bort hela familjen med en semester är fantastiskt, speciellt om resmålet är barnvänligt. För som alla småbarnsföräldrar vet så är nöjda barn nästan alltid en garanti för nöjda föräldrar! 

Bra resmål med barn i Sverige 

Fördelarna med semester i Sverige är många och resmålen lika så. Den kanske allra största fördelen med att resa inom vårt avlånga land är att avståndet är kortare, vilket är väldigt uppskattat av de minsta.

På Stöten i Sälen vet vi hur viktigt det är att kunna ta med hela familjen på semester samt få alla att trivas. Vår anläggning är därför anpassad för att både barn och vuxna ska få bästa möjliga upplevelse och fina minnen tillsammans – både i och utanför skidbacken. 

Boende 

Något som många barnfamiljer värdesätter är ett bra boende som är barnvänligt. Hos oss hittar ni därför många barnvänliga boendealternativ, oavsett om ni vill bo på hotell, i lägenhet eller i stuga.   

Hotell 

Vid hjärtat av Stöten hittar du vårt fräscha och barnvänliga hotell som nyligen totalrenoverades för att ge ett ännu mer ombonat intryck. Här har ni även närhet till allt som Stöten har att erbjuda – skidåkning, restauranger, bad, spa, gym, bowling och skiduthyrning bland mycket mer.

Kort och gott ett perfekt alternativ för dig som har barn och vill bo bekvämt och centralt med möjligheten att kliva direkt ut i skidbacken! 

Lägenheter & Lägenhetshotell

Om ni är en stor familj eller också planerar att resa ihop med en annan familj, är våra lägenheter i Yrsnöbyn och Pistbyn populära alternativ. De rymliga lägenheterna har plats för upp till åtta personer och innehar också gemensamma inomhusutrymmen. Till varje lägenhet finns även en carport.

För det mindre sällskapet finns också andra lägenhetsalternativ på Skidtorget. Här hittar ni både mindre parhus med plats för fyra personer, samt större lägenheter med plats för upp till tio personer. En stor fördel med dessa lägenheter är att ni har nära till såväl restauranger och caféer som skidbackar. I närheten hittar ni också den kanske bästa barnbacken!

I närheten av hotellet finns även Stöten Mitt, vilket är vårt populära lägenhetshotell som finns beläget mitt i backen. Här kan ni också njuta av närheten till allt som Stöten har att erbjuda, vilket uppskattas av såväl barn som vuxna.

Stugor

Ett annat populärt alternativ för barnfamiljer är att hyra en stuga, vilket bjuder in till gemensamma aktiviteter samtidigt som barnen har möjligheten att leka i snön precis utanför. Bland våra stugor hittar du både lyxigare och mer prisvärda alternativ samt allt däremellan. På så sätt hittar ni garanterat ett boende som passar era krav och behov! 

Nedan kan du läsa mer om våra olika stugor och stugområden: 

Sälens bästa skidåkning 

Hos oss på Stöten har ni även möjlighet att njuta av Sälens bästa skidåkning. Med hela 47 nedfarter i olika svårighetsgrader samt 8 längdskidspår, hittar hela familjen garanterat sitt favoritåk – oavsett erfarenhet.

Skidlektioner gör du dig till en bättre skidåkare, oavsett ålder och skidvana. Efter ett par timmar i vår skidskola kan både föräldrar och barn bättra på sin åkning. Samtidigt vet din lärare var den bästa snön finns för dagen och var den godaste gulaschsoppan serveras när det är lunchdags.

Aktiviteter för hela familjen 

Ett besök hos oss på Stöten i Sälen är dock så mycket mer än bara skidåkning – här hittar ni roliga aktiviteter för hela familjen. Vad sägs om bad och bastu på vattufjäll, skotersafari på de vackra fjällen, hundspann, spa och relax, en rafflande bowlingmatch med familjen eller också gym och solarium? 

Barnen har dessutom sin alldeles egna klubb, kallad vargklubben. Här händer massor av skoj som skattjakter, skidtävlingar och andra roliga aktiviteter som anordnas av Vargy, Stötens egna maskot. Som förälder kan det dessutom kännas tryggt att barnen håller sig sysselsatta och samtidigt är under vaksamhet av vuxen.

Som du märker erbjuder vi på Stöten i Sälen något för hela familjen, vilket garanterat kommer leda till en resa som sent kommer att glömmas. Vi hoppas att vi ses på vårt barnvänliga resmål!