Prova på isfiske i Sälen - Stöten i Sälen

Isfiske i Sälen

En spännande aktivitet för alla!

Att spendera många timmar i skidbacken är bland det bästa som finns, men varför inte kombinera skidåkandet med andra vinteraktiviteter? Varför inte pröva lyckan med lite isfiske så kanske du lyckas dra upp familjens festligaste middag!

Vinterfiske

När du besöker oss på Stöten har du möjlighet att avnjuta Sälens bästa skidåkning. Här hittar hela 47 slalombackar och 8 längdskidspår med olika svårighetsgrader, vilket gör att det finns något för hela familjen. Ett besök hos oss är dock så mycket mer än bara skidåkning!

För att uppleva allt som Sälenfjällen har att erbjuda kan det även vara en ypperlig idé att prova på andra aktiviteter som vinterfiske. I Sälen finns det gott om vackra sjöar och tjärnar som är hem till ett fantastiskt djurliv. Med andra ord ett perfekt ställe att prova på isfiske.

I dessa fantastiska vatten finns det rikligt med fisk av olika arter som öring, regnbågslax, röding, gädda och abborre. En annan stor fördel med vinterfiske i Sälen är att många platser går att nå via bil, vilket gör de väldigt lättillgängliga. Andra platser måste nås till fots eller via skoter.

Utrustning

Beroende på vilken typ av fisk du försöker fånga kan det behövas olika typer av utrustning och metoder. Om du vill få upp en öring, röding eller regnbågslax till middagen bör du använda dig av ett traditionellt pimpelspö och bete som maggots eller räkor. Detsamma gäller om du vill fånga en abborre, med enda skillnaden att du bör använda dig av en mindre pirk, krok och maggots.

Är du redo för en utmaning och vill få en gädda på kroken, kan du med fördel prova på angelfiske. För att förbättra dina chanser att få napp bör du använda dig utav angeldon och mört på kroken, samt ge dig ut tidigt på morgonen. 

En aktivitet för alla

En annan stor fördel med vinterfiske är att det är en rolig aktivitet som passar alla, oberoende av tidigare erfarenhet eller ålder. Oavsett om du planerar att åka själv, ta med dig familjen eller göra det som en konferensaktivitet passar det nämligen utmärkt. Kombinera gärna med fika eller lunch utomhus för några avkopplande timmar på isen! 

Vi hoppas att du nu har gott om information och inspiration inför ditt fjälläventyr i Sälen, för det kommer sent att glömmas!